Ads 468x60px

luni, 26 noiembrie 2012

ZISU Ionuţ Elie: „Am stabilit împreună cu Tudor Pendiuc şi Constantin Nicolescu priorităţile pentru următorii patru ani“




 Ionuţ Elie Zisu, candidatul USL pentru Senatul României în Cole­giul 4 Piteşti, a declarat că, în ur­ma discuţiilor purtate cu primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a definitivat un set de priorităţi pe care şi le va asuma în calitate de parlamentar. Zisu consideră că principalul rol al unui senator este de a fi susţinătorul autorităţilor locale în faţa Guvernului şi a instituţiilor centrale. „De la bun început am spus că senatorul trebuie să fie o veritabilă curea de transmisie între autorităţile locale şi cele centrale. Sigur, sînt legi care trebuie votate şi care sînt valabile pentru toţi românii. Dar sînt proiecte foarte specifice ale oraşului, ale piteştenilor, pentru care mă voi implica zi de zi în relaţia cu guvernul şi cu autorităţile centrale“, a declarat Ionuţ Zisu.



Pentru Piteşti: zona metropolitană, anveloparea blocurilor, parc industrial

Ionuţ Zisu, candidatul USL pen­­­­tru Senat, a arătat că a avut discuţii foarte aplicate cu prima­rul Piteştiului, discuţii din ca­re au re­ieşit ca priorităţi susţinerea înfiin­ţării zonei metropolitane, spri­jin pen­­tru anveloparea blocurilor - în special pe fonduri europene - şi înfiinţarea unui parc industrial care să ducă la crearea de noi locuri de muncă. „Zona metropolitană în­seam­nă în primul rînd servicii pu­blice de calitate pentru comunele din jurul Piteştiului şi o mai bună in­tegrare la nivel de transport şi in­frastructură pentru oraş“, a decla­rat Ionuţ Zisu, candidatul USL pen­tru Senat. Acesta a mai decla­rat că preocuparea USL este şi ră­mîne crearea de locuri de muncă, „mai ales în Piteşti, oraş care are un potenţial industrial extrem de im­portant“. „Piteştiul are infrastruc­tură industrială, are forţă de mun­că şi are o tradiţie ce îl plasează în topul centrelor industriale din Ro­mânia“, a declarat Ionuţ Zisu. A­ces­ta a mai declarat că va face de­mersuri la Ministerul Economiei şi la toate autorităţile responsabile ca Piteştiul să redevină a­cea forţă in­dustrială care a fost odată.
Un alt proiect extrem de impor­tant pentru Piteşti este legat de an­ve­loparea blocurilor. „Una din­tre cele mai eficiente soluţii de scăde­re a costurilor la întreţinere este re­a­lizarea termoizolaţiei blocurilor. Am discutat cu domnul Pendiuc şi am căzut de acord asupra acestui proiect. Blocurile trebuie izolate termic, iar acest lucru trebuie făcut, pe cît posibil, din bani euro­peni“, a declarat Ionuţ Zisu.

Pentru argeşeni: scăderea TVA, încurajarea angajărilor, sprijin pentru producătorii agricoli şi pentru pensionari

„În ultimii ani, cei care au dus greul crizei au fost bătrânii, a­gri­cul­torii şi muncitorii. Ei au suferit cel mai mult din cauza creşterii TVA, din cauza tăierii salariilor şi a pen­silor şi din cauza dezinteresului din agricultură“, a declarat Ionuţ Zisu. Candidatul USL pentru Se­na­tul României consideră că aceste lucruri trebuie îndreptate. „În pri­mul rînd trebuie să reducem TVA înapoi la 19%. E clar că nu putem face acest lucru dintr-o dată. Dar la pînă la finalul mandatului acest angajament al USL va fi îndeplinit. În al doilea rînd, trebuie să-i în­cu­rajăm pe agenţii economici să fa­că angajări. În acest sens, vor scă­dea contribuţiile pentru asigurările sociale şi vor fi date stimulente pen­­tru angajarea tinerilor şi a ce­lor trecuţi de 45 de ani“, a declarat Ionuţ Zisu. Acesta a mai adăugat că, pentru crearea de noi locuri de muncă, este nevoie de „reglaje fine“ la nivel fiscal. „Nu se pot in­venta soluţii care să-şi producă e­fecte peste noapte. Cine spune că de mîine vor fi mii de locuri de muncă, acela este un mincinos. Soluţiile USL sînt singurele rea­liste: scăderea taxării muncii, în­cu­rajarea consumului şi acor­da­rea de facilităţi pentru investitori. A­cestea vor permite în timp creş­terea numărului de locuri de mun­că disponibile pentru piteşteni şi pentru români“, a completat Ionuţ Zisu. În privinţa agricultorilor şi a pen­sionarilor, candidatul USL pen­tru Senatul României a declarat că aceste categorii vor primi un spri­jin mult mai consistent. „Este în programul de guvernare al USL angajamentul ca agricultorii să fie susţinuţi, prin scăderea TVA la alimente, prin înfiinţarea de centre de colectare, prin încurajarea tine­rilor fermieri şi prin celelalte mă­suri. De asemenea, tot în progra­mul de guvernare USL sînt pre­vă­zute indexarea pensiilor şi com­pensarea medicamentelor. Guver­nul USL va fi un guvern care în­ţelege că aceşti oameni merită din partea noastră tot respectul şi tot sprijinul. Ei nu sînt asistaţi social, aşa cum i-a numit Traian Bă­sescu, ci sînt oameni care, după o viaţă de muncă, au dreptul la un trai decent“, a afirmat Ionuţ Zisu. Acesta a mai spus că toate aceste direcţii au fost stabilite împreună cu conducerea centrală a USL şi au primit acordul şi susţinerea din partea preşedintelui Consiliului Ju­deţean Argeş, domnul Con­stan­tin Nicolescu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu