Ads 468x60px

luni, 12 noiembrie 2012

„Afară din judeţ cu Mircea Andrei infractorul!“

  

La lansarea candidaţilor USL, Victor Ponta a promis:

„Afară din judeţ cu Mircea Andrei infractorul!“


 Circa 1.000 de uselişti ar­geşeni au venit, ieri, la Ca­sa de Cultura a Sindi­ca­te­lor să le dea votul de în­cre­dere candidaţilor pen­­tru alegerile parla­men­ta­re. La eveniment au fost prezenţi liderii USL de la nivel na­ţional, în frunte cu copre­şe­dinţii Crin Antonescu, premierul Victor Ponta şi liderul PC Daniel Constan­tin. Prim-mi­nistrul le-a spus, în dis­cursul său, celor prezenţi, că numele Mircea An­drei trebuie scos de pe fa­ţa Ar­­geşului. Şi pentru a cer­tifica că sloganul „Îm­pre­u­nă pentru România“ este unul ancorat în reali­tate, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, minis­trul de­legat pentru Admi­nis­traţie, Radu Stroe, co­pre­şedintele USL Argeş Con­stantin Nicolescu şi edilul Piteştiului, Tudor Pen­diuc, au fost aproape de candidaţi la acest e­ve­ni­ment. Neaşteptatul a ve­nit cînd CRBL a urcat pe scenă în timpul disc­ur­su­lui minis­tru­lui Agriculturii, Da­niel Constantin, şi i-a urat baftă. 


Cum a început campania elec­to­rală în mod oficial, liderii USL au ales să participe la prima lansare oficială a candidaţilor chiar în Ar­geş, ca, după aceea, să meargă în Teleorman şi la Tîrgu Jiu, un­de candidează Crin Antonescu şi Li­viu Dragnea, respectiv Victor Ponta.

Popa i-a şoptit lui Zisu

Dintre toate discursurile celor prezenţi, probabil cel mai relaxat a fost al lui Crin Antonescu, care a ştiut să comunice atît cu cei care se aflau lîngă el pe scenă, cît şi cu cei din sală. La polul opus s-a si­tuat şi de această dată Ionuţ Elie Zisu, candidatul-surpriză al USL la funcţia de senator pe Cole­giul Pi­teşti. Din nefericire pentru el, e­moţiile au fost mai puternice faţă de ce se aştepta, iar cînd i-a venit rîndul să spună cîteva cuvinte, s-a blocat. Astfel, Ionuţ Elie Zisu a vrut să-i salute pe primarii din colegiul său, dar a pierdut şirul. Noroc că i-a suflat colegul de partid Ion Po­pa. Participanţii s-au arătat în­cîntaţi de candidaţi, ba chiar le-au aclamat numele şi au solicitat clar şi răspicat: „Jos Băsescu!“ Slo­ga­nul principal a fost: „Vom învinge pentru o Românie mai bună!“
 
 Liderii USL, prezenţi la lansarea candidaţilor argeşeni

„O să avem grijă să vă amintiţi de noi“

Festivitatea a fost deschisă de intonarea Imnului naţional, iar mai apoi Constantin Nicolescu a fost cel care i-a prezentat pe candidaţii argeşeni care au intrat în luptă pentru un loc în Parlament. „Mun­ca pe teren se concretizează pe 9 decembrie. Atunci cîştigăm alege­rile. O să avem grijă să vă aduceţi aminte de noi şi noi să vă spriji­nim“, le-a spus direct preşedintele PSD Argeş oaspeţilor veniţi de la centru şi candidaţilor USL Argeş, amintindu-le astfel că trebuie să fie responsabili.

„Numai împreună vom reuşi“

„Începem o luptă grea. Va trebui să fim convingători şi uniţi. Să le explicăm oamenilor de ce noi şi nu ei. Dacă nu noi, USL, atunci cine? Dacă nu acum, a­tunci cînd? În mandatul 2012-2016 trebuie să fim împreună pen­tru Argeş, împreună pentru Ro­­mânia. Numai împreună vom reuşi“, a spus edilul Piteştiului, Tu­dor Pendiuc.
 
 Victor Ponta, în mijlocul simpatizanţilor

„Voi fi deputatul părinţilor mei“

Argeşeanca Simona Bucura O­prescu a precizat în discursul de prezentare: „Am decis să fiu de­putat în locul naşterii mele. Oa­menii din zonă au făcut atîtea pentru mine, astfel încît acum vreau să le întorc favoarea. Voi fi deputatul părinţilor mei, al învă­ţătoarei mele, al medicului care m-a îngrijit cînd am fost bolnavă, al rudelor de acolo şi al tuturor oamenilor din zonă. Cu oameni ca mine, PDL n-ar fi ajuns niciodată în Parlament“.

Activitatea lui Gerea vorbeşte de la sine

Andrei Gerea, poate unul dintre cei mai activi politicieni, după cum apreciau unii susţinători din sală, a amintit: „Nu spun decît atît: 19 i­ni­iative legislative; 713 întrebări şi in­terpelări; 20 moţiuni; 94 luări de cu­vînt în plen“. Constantin Tă­ma­gă mizează în noul mandat 2012-2016 pe zona agriculturii şi pe faptul că se vor face lucruri bune, cu atît mai mult cu cît acest do­me­niu va fi prioritate naţională.

„Să facem dreptate pînă la capăt!“

Prim-ministrul Victor Ponta le-a spus celor prezenţi că, datorită e­lectorilor şi celor care au ieşit în stradă şi au vrut schimbarea, s-a ajuns aici: „Vă rog să ne ajutaţi să facem dreptate pînă la capăt!“, adăugînd că, prin vot, trebuie „să ştergeţi de pe faţa Argeşului un nume: Mircea Andrei, un in­fractor!“ Totodată, Victor Ponta a ţinut să aprecieze munca minis­tru­lui Daniel Constantin la Agri­cul­tură şi l-a asigurat că el va rămîne şi după 9 decembrie la conduce­rea ministerului.

„Cei mai serioşi candidaţi din toată ţara“

„Aveţi una dintre cele mai se­rioase, impunătoare galerii de can­didaţi din toată ţara. Pe cei mai mulţi îi cunosc de mult“, a ţinut să sublinieze Crin Antonescu. Toto­da­tă, copreşedintele USL Crin An­tonescu a găsit să vină şi cu cî­teva cuvinte de apreciere pentru Daniel Constantin, spunînd în glumă că este un candidat tînăr, „care-l face şi pe domnul Ponta să se simtă bătrîn“.

CRBL l-a emoţionat pe Daniel Constantin

Liderul PC şi candidatul USL în Argeş la Camera Deutaţilor, Da­niel Constantin, s-a simţit măgulit de cuvintele acelora care au vorbit mai înainte, cu atît mai mult cu cît părinţii acestuia erau în sala Casei Sindicatelor. Mai emoţionat a fost în mo­mentul în care piteşteanul CRBL a urcat pe scenă, urîndu-i baftă şi asigurîndu-l de susţinerea lui.
A.Dumitru,  M.Duinea  Foto: I.Tudor




http://argesul.wordpress.com/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu